Tia Hellebaut, meter van het "One Mile a Day"


Onze kinderen zitten een heel groot deel van een schooldag op de schoolbanken of op de speelplaats. Daarnaast hebben ze ook heel veel alternatieven om niet te bewegen: ze zitten thuis voor de TV, computer of tablet. We moeten onze kinderen bewust maken dat ze voldoende moeten bewegen om tegengewicht te bieden aan al dat zitten.

Toen ik over het initiatief van 'One Mile a Day' in Schotland hoorde, was ik onmiddellijk enthousiast en bereid om dit ook in België uit te rollen. Het is een zeer laagdrempelig initiatief: 1 mijl per schooldag lopen of wandelen is zeer eenvoudig en bovendien goed voor het lichaam én de concentratie. De leerkrachten zien dat de kinderen die de mijl gelopen hebben, opnieuw meer energie hebben om de volgende lessen aan te vatten. Dus zowel een positief effect voor body & mind!

En natuurlijk mogen de ouders zelf ook mee het goede voorbeeld tonen aan hun kinderen door zelf voldoende actief te zijn. De dag dat mijn dochter gestart is met 'One Mile a Day' ben ik elke dag minstens een half uur actief geweest. Jullie ook?

Ik denk dat er ook in Vlaanderen, Brussel en Wallonië heel veel scholen overtuigd zijn van dit initiatief, dus hierbij een warme oproep aan alle directies & leerkrachten van de basisscholen: registreer je school en doe actief mee met 'One Mile a Day'! Je zal versteld staan van de resultaten bij de kinderen.

Ik ben heel fier om meter te zijn van dit schitterend intiatief. Laten we samen gaan voor fitte en gezonde kinderen met 'One Mile a Day'!

Olympisch kampioene hoogspringen - Peking 2008